5 ting du skal gøre, før du hyrer en webdesigner

Pinlig SEO-fejl obstruerede forbavsende resultat(er)

by | 2. april 2019 | SEO

Nu bliver det pinligt. Ligheden mellem de to ansigter ovenfor er slående (ansigtet til venstre er mit). Der er en piiiiinlig årsag til det anstrengte smil..

Her er historien om, hvordan en MEGA PINLIG SEO-fejl kom til at bevise, hvor meget det faktisk betaler sig at arbejde flittigt med søgemaskineoptimering.

For et stykke tid siden begyndte jeg at arbejde med at optimere min hjemmesides forside til søgefrasen ”freelance webdesigner”. Formålet var at imødekomme de 30 månedlige søgninger, der er på denne søgefrase i Danmark.

Hvorfor ranker jeg ikke på mit søgeord?

Jeg registrerede søgeordet i AccuRanker, som er et værktøj, jeg bruger til at holde øje med, hvordan jeg ranker på forskellige søgeord. Da jeg havde holdt øje et stykke tid, kunne jeg ikke forstå, hvorfor jeg ikke rankede på søgeordet, når jeg ellers ligger ok pænt på flere andre af de søgeord, jeg optimerer med.

Hvorfor har jeg ikke sitelinks?

Jeg havde også længe undret mig over, hvorfor Google ikke havde tildelt mig sitelinks. Sitelinks er sådan et ekstra fint søgeresultat, hvor Google viser links til udvalgte undersider i visse søgeresultater. De bliver især vist i forbindelse med søgninger på brand-navne som fx her for Elegant Themes:

Eksempel på hvad sitelinks er

For et par uger siden opdagede jeg så noget, der fik mig til at rødme kraftigt (i enerum vel at mærke): Jeg opdagede, at jeg havde sat noindex-tag på min forside, som jeg havde optimeret til min søgefrase. Sagt med andre ord: Jeg havde bedt Google om IKKE at indeksere min forside.

But why?
Jeg ved helt ærligt, ikke hvorfor min forside var sat til noindex. Måske har mine fingre spjættet  ukontrolleret henover tastaturet og har afstedkommet fejlen. Eller også stammer fejlen fra et uafsluttet natteligt (læs: alt for søvnigt) eksperiment med at modarbejde intern søgeordskannibalisme i forbindelse med, at jeg i juleferien muntrede jeg mig med at læse e-bogen ‘SEO-LEX’ af Thomas Rosenstand.

Men hvad skete der så?
Nu (skrivende stund 31. marts 2019) – et par dage efter, at jeg fjernede noindex-tagget – og inviteret Google til at crawle siden via Google Search Console, kan jeg endelig se det forventede resultat af mit arbejde. AccuRanker fortæller, at jeg gennemstnilig ligger nr. to på frasen. Jeg har også selv foretaget en incognito-søgning på søgefrasen og konstateret det samme resultat – en andenplads blandt de organiske (ikke betalte) søgeresultater.

AccuRanker viser den flotte ranking på Google

Med SEO-indsatsen har jeg opnået en andenplads på Google

Det her er bare et helt fantastisk eksempel på, at man får en belønning for en målrettet SEO-indsats.

Og og og – jublen vil ingen ende tage. Nu hvor Google har fået lov at indeksere min forside, har den også belønnet mig med de famøse sitelinks. Ihh hvor er det bare dejligt. Det ser så pænt ud – og jeg er så stolt så stolt.

Jeg har fået mine site links på Google

Tak fordi du lagde øjne til mine bekendelser. Jeg håber, at du blev inspireret til at arbejde med din egen hjemmesides søgemaskineoptimering. I givet fald – så skal du have god arbejdslyst!

De allerbedste hilsner

Er du på udkig efter en wedesigner med SEO-skills?

Faktisk så befinder du dig på en SEO-kompetent freelance webdesigners hjemmeside. Så hvorfor ikke lige  tjekke hvad mine tilfredse kunder siger, mine seneste hjemmesidedesigns og hvad en professionel hjemmeside koster.