Her er mit ”why”

af | Nyheder

”Din stilling bliver nedlagt”, var beskeden fra min gode arbejdsplads ultimo sommeren 2016. Selv om jeg med hovedet i busken havde set det komme, var det med rystende hænder, at jeg betjente mig af kantinens kaffemaskine en sidste gang, inden jeg kørte hjem den dag. På vejen hjem, hvor chokket endnu ikke havde lagt sig, besluttede jeg, at denne nye mulighed skulle udnyttes til et radikalt skift i mit liv. Jeg ønskede mig mere kontrol over, hvilke opgaver jeg skulle arbejde med. Skulle jeg gå solo? Var det muligt?

Afklaringen

I perioden hvor jeg overdrog mine sidste få arbejdsopgaver på jobbet, gennemgik jeg listen over de opgaver, der sendte mig i flow og fik mig til at glemme alt om tid og sted. En af dem var SharePoint intranet-administration for afdelingen. At lave et flot og brugervenligt websted gav mig fantastisk energi, fordi jeg

  • kunne være kreativ
  • brugte smarte it-systemer og udnyttede alle de fantastiske funktioner
  • lavede et produkt, der skabte værdi for mine kollegaer
  • og satte ting i system (jeg elsker orden)

Der var mange andre yndlings- og flowskabende opgavetyper på listen, men til dem var jeg ganske kvalificeret. Jeg manglede kompetencerne til at lave ”rigtige” hjemmesider, og det kunne kun gå for langsomt med at få dem i hus. Derfor startede rejsen uden andet mål end ’at lære det’ til at starte med. Da jeg havde lavet min første hjemmeside, stod det klart: Der skulle være mere webdesign i mit liv, men det andet skulle også være der: Jeg elsker at bakse med Excel-ark, sammenligne data, meditativ indtastning – alle de kontormusting, som jeg er vild med.

Skal / Skal ikke

Imens jeg lavede fire hjemmesider mere, besluttede jeg mig for at starte min egen solovirksomhed. Dog ombestemte jeg mig mindst et par gange om ugen, når selvtilliden svigtede. Efterhånden havde jeg investeret så megen tid og energi i projektet, at jeg følte, at jeg skyldte mig selv at give det en chance. No matter what.

Eksekvering

Mens forretningsidéen formede sig færdig, tog jeg på kurser og uddannelse i brugervenlighed, grafisk design og online markedsføring. Min seneste eksamens-case viste sig at være et studie i SEO (søgemaskineoptimering). Jeg greb muligheden for at dykke ned i emnet, som viste sig at være så spændende, at jeg nu længe efter eksamen, ikke kan stoppe med at bygge videre på min viden – hver dag.

Udlevelse af drømmen

Mens jeg pudser de sidste detaljer af, har jeg tilbudt mig selv som praktikant hos en Social Selling Company i Birkerød. Jeg skal ud og have banket rusten af mine ”gamle” kompetencer, og så skal jeg have de nye kompetencer i brug.

Bloggen fremover

Min plan for bloggen her er, at jeg med jævne mellemrum vil dele tips til smart og effektiv udnyttelse af vores mest almindelige it-værktøjer. Hvis du vil læse med, kan du få besked om nye indlæg via nyhedsbrevet. Tak for din tid.

De allerbedste hilsner

Kom med på nyhedsbrevet og modtag
Den ultimative hjemmesideguide

Nå dine hjemmeside-KPI'er/performance-mål i år

R

23 sider tætpakket med håndgribelige tips og værktøjer til den eksisterende hjemmeside og projekt ny-hjemmeside.

R

Sådan kvalitetssikrer du den eksisterende hjemmeside.

R

Ny hjemmeside - sådan gør du.

Ebog vist på en Ipad
Rikke Ekelund

Skribent

Artiklen her er skrevet af mig. Jeg hedder Rikke Ekelund, og det er primært mig, der skriver her på bloggen. Til dagligt arbejder jeg som freelance webdesigner med at bygge hjemmesider til mine kunder, som jeg også hjælper med drift og support.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også…

6 best practices, som alle WordPress-ejere bør kende

6 best practices, som alle WordPress-ejere bør kende

Websites har brug for regelmæssig vedligeholdelse, pleje og opmærksomhed for at sikre, at de forbliver i topform og fortsætter tilføre din virksomhed værdi. En god WordPress-vedligeholdsaftale varetager den daglige vedligeholdelse af din hjemmeside for dig, men som...

WordPress vs. Squarespace,  Wix og Webflow – et overblik

WordPress vs. Squarespace, Wix og Webflow – et overblik

Hvis du overvejer at oprette en hjemmeside, har du sandsynligvis stødt på de fire mest populære platforme: WordPress, Squarespace, Wix og Webflow. Men hvad er forskellen mellem dem, og hvilken platform er bedst for dig? I denne artikel vil jeg se nærmere på hver...

Husk at opdatere dine side- og SEO-titler til det nye år

Husk at opdatere dine side- og SEO-titler til det nye år

Det er vigtigt for din virksomhed at have gode og optimale SEO-titler (title tags/metatitel). Du kan øge dine chancer for at blive fundet online ved at sikre, at dine titler er opdateret og passer til det aktuelle år. Husk at tjekke dine titler og opdater dem...