Her er mit ”why”

af | Nyheder

”Din stilling bliver nedlagt”, var beskeden fra min gode arbejdsplads ultimo sommeren 2016. Selv om jeg med hovedet i busken havde set det komme, var det med rystende hænder, at jeg betjente mig af kantinens kaffemaskine en sidste gang, inden jeg kørte hjem den dag. På vejen hjem, hvor chokket endnu ikke havde lagt sig, besluttede jeg, at denne nye mulighed skulle udnyttes til et radikalt skift i mit liv. Jeg ønskede mig mere kontrol over, hvilke opgaver jeg skulle arbejde med. Skulle jeg gå solo? Var det muligt?

Afklaringen

I perioden hvor jeg overdrog mine sidste få arbejdsopgaver på jobbet, gennemgik jeg listen over de opgaver, der sendte mig i flow og fik mig til at glemme alt om tid og sted. En af dem var SharePoint intranet-administration for afdelingen. At lave et flot og brugervenligt websted gav mig fantastisk energi, fordi jeg

  • kunne være kreativ
  • brugte smarte it-systemer og udnyttede alle de fantastiske funktioner
  • lavede et produkt, der skabte værdi for mine kollegaer
  • og satte ting i system (jeg elsker orden)

Der var mange andre yndlings- og flowskabende opgavetyper på listen, men til dem var jeg ganske kvalificeret. Jeg manglede kompetencerne til at lave ”rigtige” hjemmesider, og det kunne kun gå for langsomt med at få dem i hus. Derfor startede rejsen uden andet mål end ’at lære det’ til at starte med. Da jeg havde lavet min første hjemmeside, stod det klart: Der skulle være mere webdesign i mit liv, men det andet skulle også være der: Jeg elsker at bakse med Excel-ark, sammenligne data, meditativ indtastning – alle de kontormusting, som jeg er vild med.

Skal / Skal ikke

Imens jeg lavede fire hjemmesider mere, besluttede jeg mig for at starte min egen solovirksomhed. Dog ombestemte jeg mig mindst et par gange om ugen, når selvtilliden svigtede. Efterhånden havde jeg investeret så megen tid og energi i projektet, at jeg følte, at jeg skyldte mig selv at give det en chance. No matter what.

Eksekvering

Mens forretningsidéen formede sig færdig, tog jeg på kurser og uddannelse i brugervenlighed, grafisk design og online markedsføring. Min seneste eksamens-case viste sig at være et studie i SEO (søgemaskineoptimering). Jeg greb muligheden for at dykke ned i emnet, som viste sig at være så spændende, at jeg nu længe efter eksamen, ikke kan stoppe med at bygge videre på min viden – hver dag.

Udlevelse af drømmen

Mens jeg pudser de sidste detaljer af, har jeg tilbudt mig selv som praktikant hos en Social Selling Company i Birkerød. Jeg skal ud og have banket rusten af mine ”gamle” kompetencer, og så skal jeg have de nye kompetencer i brug.

Bloggen fremover

Min plan for bloggen her er, at jeg med jævne mellemrum vil dele tips til smart og effektiv udnyttelse af vores mest almindelige it-værktøjer. Hvis du vil læse med, kan du få besked om nye indlæg via nyhedsbrevet. Tak for din tid.

De allerbedste hilsner

Rikke Ekelund

Skribent

Artiklen her er skrevet af mig. Jeg hedder Rikke Ekelund, og det er primært mig, der skriver her på bloggen. Til dagligt arbejder jeg som freelance webdesigner med at bygge hjemmesider til mine kunder, som jeg også hjælper med drift og support.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også…

Effektiv håndtering af brugerroller og tilladelser i WordPress

Effektiv håndtering af brugerroller og tilladelser i WordPress

Når du driver en hjemmeside, er det afgørende at have styr på brugerroller og tilladelser, især for større virksomheder og dem, der opererer internationalt. Dette sikrer ikke kun din hjemmesides sikkerhed og integritet, men hjælper også med at definere hvert...