Lokale søgninger

Snyder du dig selv for at blive fundet i lokale søgninger?

by | 27. september 2017 | Online Markedsføring

Virksomheder der lever af lokale kunder, og som ikke synlige på Google, snyder potentielt sig selv for mange kroner i kassen.

Når vi forbrugere har brug for en service, overlader vi det ofte til Google at finde mulighederne frem til os. Vi indtaster typisk et søgeord kombineret med vores bynavn for at finde den lokale fysioterapeut, frisør eller elinstallatør.

50 procent lokale søgninger er brandvarme

Ifølge Google besøger 50 procent, af dem der har foretaget en lokal søgning, en forretning inden for 24 timer (kilde: Denne Google-rapport). Derfor er det en rigtig god idé at sørge for, at man som virksomhed er blandt søgeresultatet af lokale søgninger.

Hvis du er indehaver af en virksomhed, går du måske glip at blive præsenteret i forbrugerens søgeresultat på Google.

Det gør i hvert fald over halvdelen af virksomhederne i disse tre stikprøvesammenligninger mellem virksomhedsregisteret (CVR) og Google.

Google My Business

Sådan har jeg gjort: Jeg har sammenlignet antallet af de nævnte virksomhedstyper (hhv. registreret som fysioterapeuter, frisører og el installatører) i CVR-registret under postnummer 3460 Birkerød med antallet af virksomheder, der bliver præsenteret i den lokale søgning på Google’s ”virksomheder-på-kort”, som hedder (Google my Business) i en såkaldt inkognitosøgning på Google.

Hvis man kigger isoleret på de virksomheder, der bliver præsenteret øverst med kort (Google’s gratis virksomhedfortegnelse Google My Business) i en lokal søgning, kan man konstatere følgende:

  • Ved søgning på f.eks. ”Fysioterapeut Birkerød” eller ”Birkerød fysioterapi” vises kun 4 ud af 24 registrerede virksomheder (ved klik på ”more places”)
  • Ved søgning på f.eks. ”Frisør Birkerød” vises kun 9 ud af 19 registrerede virksomheder. Og ved søgning på ”birkerød frisør vises 10 ud af de 19 mulige
  • Ved søgning på f.eks. ”Elektriker Birkerød” vises kun 8 ud af 16 registrerede virksomheder. Ved søgning på ”Birkerød elinstallatør” fandt jeg 7 ud af de 16 registrerede virksomheder.

Her misser over halvdelen af virksomhederne i stikprøvekontrollen den gratis mulighed for at komme med blandt søgeresultaterne på Googles side et.

Det er nu, du skal slå til

Som det fremgår af stikprøveundersøgelsen ovenover, er der mange, der ikke har fanget fidusen med gøre sig synlig i de lokale søgninger. Derfor gælder det bare om at komme i gang nu, så din virksomhed kommer til at ligge i toppen af de organiske (ikke betalte) søgeresultater.

6 tiltag der forbedrer din lokale online synlighed og dermed også dit salg

Jeg vil gerne hjælpe dig med at komme foran konkurrenterne i de lokale søgninger. Derfor har jeg lavet en guide, med 6 konkrete tips til, hvad du kan gøre for at blive fundet, når dine potentielle lokale kunder søger på dine ydelser.

Alt hvad du skal gøre for at få guiden, er at at skrive dig op til mit nyhedsbrev. Det gør du ved at sende mig din mailadresse via feltet herunder. Når du har gjort det, får du med det samme et link til download af guiden.

Det er ikke svært. Jeg hjælper dig. Og jeg lover, at jeg ikke spammer dig.

Du kan til enhver tid afmelde dig igen.

God arbejdslyst!

Hvis du kaster dig over opgaven med at forbedre din lokale SEO, er du velkommen til at stille eventuelle spørgsmål i kommentarfeltet herunder. Jeg vil gøre mit bedste for at hjælp dig videre.

Vil du gerne have bedre lokal SEO, men hellere bruge tid på dine produkter, kan du bede en anden om at gøre det for dig. Jeg tilbyder mine kunder en “Lokal SEO-pakke“.

De allerbedste hilsner

PS: Hvis du synes, at indlægget her har hjulpet dig, så ville jeg blive meget glad, hvis du deler det med dit netværk. Du kan bruge knapperne herunder.

PPS: Har du spørgsmål er eller kommentarer, vil jeg også blive glad for en hilsen fra dig i kommentarfeltet nedenfor.