Nyttige tastaturgenveje til Google Chrome og Microsoft Edge

af | Produktivitetshack

Er du mere til genvejstaster, tastaturtryk end museklik og -rul? Det er jeg. Derfor har jeg lavet en huskeliste med de vigtigste tastaturgenveje til Microsoft Edge og Google Chrome til os, der bruger browseren som et af de vigtigste arbejdsredskaber.

I øjeblikket (2023), er der mange, der søger på:

Hvordan skifter man fane på tastatur?

Den får du svaret på første punkt herunder:

 • Skift mellem åbne faner med Ctrl + PgUp (fanen til venstre) eller PgDn (fanen til højre)
 • Åbn ny fane med Ctrl + T
 • Åbn nyt vindue med Ctrl + N
 • Rul ned på en side med Mellemrumstast
 • Rul op på en side med Shift + Mellemrumstast
 • Markér al teksten i adressefeltet med Ctrl + L
 • Luk aktiv fane med Ctrl + W
 • Åben inkognito-vindue med Ctrl + Shift + N
 • Fortryd lukning af fane Ctrl + Shift + T
  (min personlige favorit)
 • Åbn link i ny fane: Ctrl + klik på linket

Nogle spørger mig: 

Hvor er shift på tastaturet?

Hvis der ikke står “Shift” på knappen, har den et pil-op-symbol a la dette i både højre og venstre side af tastaturet nærmest i anden række fra dig:

Shift-knap

Du kan finde (mange) flere genveje hos Google og hos Microsoft (jeg tør vædde på, at du ikke kan lære dem alle sammen uden af).

Med øvelse, print og disciplin, får du dem lært

Da jeg var i tyverne lærte jeg shortcuts uden af på rekordtid. Jeg er ikke i tyverne længere, og min evne til at lære nye ting uden af, afhænger nu mere af, hvor spændende de er. Det her er IKKE spændende. Men det er nyttigt og sundt for mine musetrætte arme, så det har krævet en indsats at lære genvejene uden af.

Derfor har jeg undtagelsesvist printet noget ud: Jeg har printet en kopi af genvejene, klippet den til og sat den ved min computer, ind til jeg har lært genvejene uden af. Og helt ærligt: Lappen nåede at blive lidt nusset, før jeg fik dem lært.

Download listen med tastaturgenveje

Du er velkommen til at printe min huskeliste ud, så du også kan blive mere effektiv og musearmsvenlig. Du finder den i PDF-format her.

Allerbedste hilsner
Rikke Ekelund
Vil du have flere tips? Læs også…

Rikke Ekelund

Skribent

Artiklen her er skrevet af mig. Jeg hedder Rikke Ekelund, og det er primært mig, der skriver her på bloggen. Til dagligt arbejder jeg som freelance webdesigner med at bygge hjemmesider til mine kunder, som jeg også hjælper med drift og support.

0 kommentarer

Læs også…

Effektiv håndtering af brugerroller og tilladelser i WordPress

Effektiv håndtering af brugerroller og tilladelser i WordPress

Når du driver en hjemmeside, er det afgørende at have styr på brugerroller og tilladelser, især for større virksomheder og dem, der opererer internationalt. Dette sikrer ikke kun din hjemmesides sikkerhed og integritet, men hjælper også med at definere hvert...

Evaluer din hjemmeside i 5 trin

Evaluer din hjemmeside i 5 trin

Hvad siger din hjemmeside om dig? Hvis dette spørgsmål er svært at besvare, eller hvis du ikke er sikker på, om du selv kan lide svaret, så er her en hurtig guide til, hvordan du kan evaluere din hjemmeside. Hvis den eneste indtryk en person havde af dig eller din...