Nyttige tastaturgenveje til Google Chrome og Microsoft Edge

af | Produktivitetshack

Er du mere til genvejstaster, tastaturtryk end museklik og -rul? Det er jeg. Derfor har jeg lavet en huskeliste med de vigtigste tastaturgenveje til Microsoft Edge og Google Chrome til os, der bruger browseren som et af de vigtigste arbejdsredskaber.

I øjeblikket (2023), er der mange, der søger på:

Hvordan skifter man fane på tastatur?

Den får du svaret på første punkt herunder:

 • Skift mellem åbne faner med Ctrl + PgUp (fanen til venstre) eller PgDn (fanen til højre)
 • Åbn ny fane med Ctrl + T
 • Åbn nyt vindue med Ctrl + N
 • Rul ned på en side med Mellemrumstast
 • Rul op på en side med Shift + Mellemrumstast
 • Markér al teksten i adressefeltet med Ctrl + L
 • Luk aktiv fane med Ctrl + W
 • Åben inkognito-vindue med Ctrl + Shift + N
 • Fortryd lukning af fane Ctrl + Shift + T
  (min personlige favorit)
 • Åbn link i ny fane: Ctrl + klik på linket

Nogle spørger mig: 

Hvor er shift på tastaturet?

Hvis der ikke står “Shift” på knappen, har den et pil-op-symbol a la dette i både højre og venstre side af tastaturet nærmest i anden række fra dig:

Shift-knap

Du kan finde (mange) flere genveje hos Google og hos Microsoft (jeg tør vædde på, at du ikke kan lære dem alle sammen uden af).

Med øvelse, print og disciplin, får du dem lært

Da jeg var i tyverne lærte jeg shortcuts uden af på rekordtid. Jeg er ikke i tyverne længere, og min evne til at lære nye ting uden af, afhænger nu mere af, hvor spændende de er. Det her er IKKE spændende. Men det er nyttigt og sundt for mine musetrætte arme, så det har krævet en indsats at lære genvejene uden af.

Derfor har jeg undtagelsesvist printet noget ud: Jeg har printet en kopi af genvejene, klippet den til og sat den ved min computer, ind til jeg har lært genvejene uden af. Og helt ærligt: Lappen nåede at blive lidt nusset, før jeg fik dem lært.

Download listen med tastaturgenveje

Du er velkommen til at printe min huskeliste ud, så du også kan blive mere effektiv og musearmsvenlig. Du finder den i PDF-format her.

Allerbedste hilsner
Rikke Ekelund
Vil du have flere tips? Læs også…

Kom med på nyhedsbrevet og modtag
Den ultimative hjemmesideguide

Nå dine hjemmeside-KPI'er/performance-mål i år

R

23 sider tætpakket med håndgribelige tips og værktøjer til den eksisterende hjemmeside og projekt ny-hjemmeside.

R

Sådan kvalitetssikrer du den eksisterende hjemmeside.

R

Ny hjemmeside - sådan gør du.

Ebog vist på en Ipad
Rikke Ekelund

Skribent

Artiklen her er skrevet af mig. Jeg hedder Rikke Ekelund, og det er primært mig, der skriver her på bloggen. Til dagligt arbejder jeg som freelance webdesigner med at bygge hjemmesider til mine kunder, som jeg også hjælper med drift og support.

0 kommentarer

Læs også…

Evaluer din hjemmeside i 5 trin

Evaluer din hjemmeside i 5 trin

Hvad siger din hjemmeside om dig? Hvis dette spørgsmål er svært at besvare, eller hvis du ikke er sikker på, om du selv kan lide svaret, så er her en hurtig guide til, hvordan du kan evaluere din hjemmeside. Hvis den eneste indtryk en person havde af dig eller din...

6 best practices, som alle WordPress-ejere bør kende

6 best practices, som alle WordPress-ejere bør kende

Websites har brug for regelmæssig vedligeholdelse, pleje og opmærksomhed for at sikre, at de forbliver i topform og fortsætter tilføre din virksomhed værdi. En god WordPress-vedligeholdsaftale varetager den daglige vedligeholdelse af din hjemmeside for dig, men som...

WordPress vs. Squarespace, Wix og Webflow – et overblik

WordPress vs. Squarespace, Wix og Webflow – et overblik

Hvis du overvejer at oprette en hjemmeside, har du sandsynligvis stødt på de fire mest populære platforme: WordPress, Squarespace, Wix og Webflow. Men hvad er forskellen mellem dem, og hvilken platform er bedst for dig? I denne artikel vil jeg se nærmere på hver...