10 nyttige tastaturgenveje til Google Chrome og Microsoft Edge

af | Produktivitetshack

Er du mere til tastaturtryk end museklik og -rul? Det er jeg. Derfor har jeg lavet en huskeliste med de vigtigste tastaturgenveje til Microsoft Edge og Google Chrome til os, der bruger browseren som et af de vigtigste arbejdsredskaber.

Åbn ny fane med Ctrl + T
Åbn nyt vindue med Ctrl + N
Rul ned på en side med Mellemrumstast
Rul op på en side med Shift + Mellemrumstast
Markér al teksten i adressefeltet med Ctrl + L
Skift til fanen til højre med Ctrl + Tab
Skift til fanen til venstre med Ctrl + Shift + Tab Eller Ctrl + PgUp
Luk aktiv fane med Ctrl + W
Åben inkognito-vindue med Ctrl + Shift + N
Bonustip: fortryd lukning af fane Ctrl + Shift + T

Du kan finde (mange) flere genveje hos Google og hos Microsoft (jeg tør vædde på, at du ikke kan lære dem alle sammen uden af).

Med øvelse, print og disiplin, får du dem lært

Da jeg var i tyverne lærte jeg shortcuts uden af på rekordtid. Jeg er ikke i tyverne længere, og min evne til at lære nye ting uden af, afhænger nu mere af, hvor spændende de er. Det her er IKKE spændende. Men det er nyttigt og sundt for mine musetrætte arme, så det har krævet en indsats at lære genvejene uden af.

Derfor har jeg undtagelsesvist printet noget ud: Jeg har printet en kopi af genvejene, klippet den til og sat den ved min computer, ind til jeg har lært genvejene uden af. Og helt ærligt: Lappen nåede at blive lidt nusset, før jeg fik dem lært.

Du er velkommen til at printe min huskeliste ud, så du også kan blive mere effektiv og musearmsvenlig. Du finder den i PDF-format her.

Allerbedste hilsner
Rikke Ekelund
Vil du have flere tips? Læs også…

Kom med på nyhedsbrevet og modtag
Den ultimative hjemmesideguide

Nå dine hjemmeside-KPI'er/performance-mål i år

R

23 sider tætpakket med håndgribelige tips og værktøjer til den eksisterende hjemmeside og projekt ny-hjemmeside.

R

Sådan kvalitetssikrer du den eksisterende hjemmeside.

R

Ny hjemmeside - sådan gør du.

Ebog vist på en Ipad
Rikke Ekelund

Skribent

Artiklen her er skrevet af mig. Jeg hedder Rikke Ekelund, og det er primært mig, der skriver her på bloggen. Til dagligt arbejder jeg som freelance webdesigner med at bygge hjemmesider til mine kunder, som jeg også hjælper med drift og support.

0 kommentarer

Læs også…

Husk at opdatere dine SEO-titler til det nye år

Husk at opdatere dine SEO-titler til det nye år

Det er vigtigt for din virksomhed at have gode og optimale SEO-titler (title tags/metatitel). Du kan øge dine chancer for at blive fundet online ved at sikre, at dine titler er opdateret og passer til det aktuelle år. Husk at tjekke dine titler og opdater dem...

Natteskræk – hvad er det, og hvordan du får det til at gå over?

Natteskræk – hvad er det, og hvordan du får det til at gå over?

Denne artikel falder uden for de gængse emner på denne blog. Jeg gør undtagelsen for at dele min metode til at guide et barn ud af et natteskræksanfald. Min egen søn led af natteskræk (night terror) fra 2 til 12 år. Det var voldsomt - altså voldsomme og hyppige anfald...