Sådan undgår du grimme orddelinger på mobil

Sådan undgår du grimme orddelinger på mobil

by | Webdesign

Når du arbejder med din hjemmeside, bør du løbende tjekke, hvordan den ser ud på mobil. Og mon ikke du en enkelt gang eller to har oplevet, at et ord ’ufrivilligt’ bliver delt over to linjer på små skærme? Det ser ikke pænt ud. Du risikerer i værste fald at visse typer (hvis du er på Facebook, har du nok mødt dem der) griner af ukorrekt orddeling – selv om du har skrevet ordet uden at dele det.

Jeg forklarer lige, hvad jeg mener med ukorrekt orddeling:

Du skiver ordet ’eksamensopgave’ i en overskrift, hvor du bruger en stor skriftstørrelse, hvorfor ordet kan blive delt uheldigt på mobil:

Bla bla bla …. eksamenso
pgave

Eller hvis du er mere heldig:

Bla bla bla …. eksamens
opgave

Men ingen af delene er korrekt. Ordet skal jo dele sig sådan her:

Bla bla bla …. eksamens-
opgave

Jeg har for nylig set en fra min branche forslå, at man kan sætte bindestreg ind i ordet og tvinge linjeskift selv. Men så vil der jo være bindestreg på alle skærmstørrelser, og så er problemet med forkert orddeling flyttet over på større skærme. Og så er vi lige vidt.

 

Korrekt deling af ord på mobil og mindre skærme

Her kommer løsningen:

Denne her løsning, er en af dem jeg vender tilbage til i min OneNote flere gange, hver gang jeg laver en hjemmeside (ja, jeg kan ikke huske den udenad).

I din tekst-editor på hjemmesiden (- den der accepterer HTML – ikke den visuelle, hvis du har sådan en) sætter du koden ­ ind i din ord, der hvor du vil have ordet til at dele på mindre skærme, hvis der ikke er plads til hele ordet på én linje.

Eksempel: Ord­deling

 

Tekst-editor:

Korrekt orddeling på mobil - sådan gør du!

Koden vil nu dele ordet korrekt, så det står sådan her små skærme, når der ikke er plads til hele ordet på linjen:

Ord-
deling

Allerbedste hilsner

PS: Hvis du ikke vil gå glip af fremtidige tips til din hjemmeside, så meld dig til nyhedsbrevet herunder.

 

Oplever du, at længere ord på din hjemmeside bliver delt uden bindestreg, ved visning på mindre skærme? Det er meget nemt at løse med et nemt lille trick.