Hjemmeside til romanforfatter
Ane Riel

Hjemmeside til forfatter Ane Riel

Så sent som juni 2020 er webdesignet her blevet omtalt i denne artikel om forfatterhjemmesider.
 
Ane Riels hjemmeside er tidligere blevet omtalt i flere internationale artikler om godt (Divi) webdesign. Stolt som jeg er, har jeg skrevet lidt om anerkendelserne her.

Hjemmeside til forfatter Ane Riel

Hjemmeside til min yndlingsforfatter

Ane Riel er min absolutte yndlingsforfatter. Hun skriver på en måde, der fikserer mig til historien og sætter hele mit følelsesregister i kaos. Jeg sørger på det nærmeste, når jeg er har læst/lyttet hendes bøger færdig – også anden og tredje gang.

I sommeren 2018 ferierede min familie og jeg på Island, hvor jeg læste i Anes bog Harpiks, mens vi kørte de lange strækninger. Målløs over historien og måden, den er skrevet på, googlede jeg Ane Riel fra min mobil. Der opdagede jeg, at Anes hjemmeside mildest talt ikke var mobilvenlig. Den trængte til, at der skulle ske noget helt andet.

Jeg var blevet nysgerrig på personen Ane Riel, og nu hvor jeg havde opdaget hendes hjemmesides forfatning, var der ikke noget, der kunne stoppe mig. Jeg skrev til hende via den (trods alt) velfungerende kontaktformular. Jeg spurgte, om jeg ikke skulle hjælpe hende med en ny hjemmeside.

Mindre end en uge efter sad Ane og jeg på min terrasse og blev enige om at samarbejde. Og jeg benyttede mig naturligvis samtidig af muligheden for at beskyde Ane med den byge af spørgsmål, jeg havde om hendes forfatterskab, bøger og planer. What a lady!

Læs her, hvad Ane Riel siger om samarbejdet og hendes nye hjemmeside

Anes ene bog, bestselleren HARPIKS, filmatiseres i øjeblikket af Zentropa og Adomeit Film med skuespillere som Sofie Gråbøl, Ghita Nørby og Amanda Collin. Filmen forventes at have premiere i begyndelsen af 2020.

Nyheden om filmen og den nylige udgivelse af HARPIKS i England har fået besøgstallet på Anes hjemmeside til at stige betragteligt, hvorfor det nu er endnu mere vigtigt, at den præsenterer sig smukt uanset, hvorfra i verden, man besøger – og uanset hvilket skærmtype, man kigger på.

For at sikre at besøgende langt fra Danmark også får en god og hurtig indlæsning af indholdet, har jeg opsat CDN (Content Network Delivery). CDN fungerer sådan, at der oprettes kopier af hjemmesidens indhold på servere rundt omkring i verden, så det hurtigt kan blive vist, uanset hvorfra man tilgår sitet. Dertil kommer, at jeg har hjulpet Ane med at vælge en god webhotel-host med LiteSpeed servere (Azehosting).

Sådan så Ane Riels tidligere hjemmeside så ud

Fra Mobil:

Fra computer: