Sådan erstatter du et billede eller en anden mediefil i WordPress

af | WordPress

Hvis du har en hjemmeside med masser af indhold, er det sandsynligt, at du også har et billede eller en anden mediefil, som du bruger på flere sider.

Hvis du en dag står i en situation, hvor du ønsker at udskifte netop det billede på alle sider, er det lækkert, at der findes plugins, der kan gøre det job for dig på få klik. Du bliver altså ikke nødt til at logge ind på hver enkelt side og skifte billedet ud.

Det fik jeg brug for, da jeg opdagede, at de var en irriterende fejl på et billede, som jeg bruger flere steder på min egen hjemmeside. Her viser jeg, hvordan jeg gjorde.

Guide til at udskifte/erstatte billede eller anden mediefil i WordPress

 

1. Installer det (gratis) plugin

Start i kontrolpanelet under menupunktet Plugins og ’Tilføj nyt’. Søg efter, installer og aktiver plugin’et ”Enable Media Replace”.

Erstat billede i WordPress med plugin

2. Åbn billedet i mediebiblioteket

Ja det kan næsten siges så kort som i overskriften til punkt 2: Find det billede, du ønsker udskiftet, i mediebiblioteket – klik på billedet og find knappen med ‘Upload a new file’, eller hvad der evt. står på dansk.

Erstat billedet direkte fra mediebiblioteket

3. Find og vælg det nye billede

Nu kan du enten bruge knappen ‘Vælg fil’ til at finde og uploade det nye billede, eller også kan du trække det nye billede fra en folder på din computer hen på knappen, hvorefter det bliver indlæst/uploadet. Du får vist det nye billede i højre side af skærmbilledet.

Upload det nye billede til WordPress

4. Skridt og sidste klik

Du kan nu vælge mellem forskellig indstillinger for udskiftning af billedet. Jeg valgte bare “Just replace the file”. Tryk på Upload og du er i mål. Billedet er nu erstatte på alle sider, hvor den oprindelig billedfil blev vist.

Vælg indstillinger og gem det nye billede

5. Deaktiver og slet pluginnet

Jeg var selv lige ved at glemme det. Men der ingen grund til at bevare et plugin, som kun bruges lejlighedsvist, installereret på sin WordPress. Så gå til plugins-siden, hvorfra du først deaktiverer og derefter sletter pluginnet.

God arbejdslyst med at udskifte dine filer!

De allerbedste hilsner
Rikke Ekelund

Kom med på nyhedsbrevet og modtag
Den ultimative hjemmesideguide

Nå dine hjemmeside-KPI'er/performance-mål i år

R

23 sider tætpakket med håndgribelige tips og værktøjer til den eksisterende hjemmeside og projekt ny-hjemmeside.

R

Sådan kvalitetssikrer du den eksisterende hjemmeside.

R

Ny hjemmeside - sådan gør du.

Ebog vist på en Ipad
Rikke Ekelund

Skribent

Artiklen her er skrevet af mig. Jeg hedder Rikke Ekelund, og det er primært mig, der skriver her på bloggen. Til dagligt arbejder jeg som freelance webdesigner med at bygge hjemmesider til mine kunder, som jeg også hjælper med drift og support.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også…

Evaluer din hjemmeside i 5 trin

Evaluer din hjemmeside i 5 trin

Hvad siger din hjemmeside om dig? Hvis dette spørgsmål er svært at besvare, eller hvis du ikke er sikker på, om du selv kan lide svaret, så er her en hurtig guide til, hvordan du kan evaluere din hjemmeside. Hvis den eneste indtryk en person havde af dig eller din...

6 best practices, som alle WordPress-ejere bør kende

6 best practices, som alle WordPress-ejere bør kende

Websites har brug for regelmæssig vedligeholdelse, pleje og opmærksomhed for at sikre, at de forbliver i topform og fortsætter tilføre din virksomhed værdi. En god WordPress-vedligeholdsaftale varetager den daglige vedligeholdelse af din hjemmeside for dig, men som...

WordPress vs. Squarespace,  Wix og Webflow – et overblik

WordPress vs. Squarespace, Wix og Webflow – et overblik

Hvis du overvejer at oprette en hjemmeside, har du sandsynligvis stødt på de fire mest populære platforme: WordPress, Squarespace, Wix og Webflow. Men hvad er forskellen mellem dem, og hvilken platform er bedst for dig? I denne artikel vil jeg se nærmere på hver...