Navngiv dine filnavne korrekt – en guide til bedre SEO

af | Online Markedsføring, SEO, WordPress

Hvis du vil søgemaskineoptimere sider eller indlæg på din hjemmeside, skal du navngive de medier, du bruger på siderne/indlæggene på en bestemt måde. Du hjælper ikke søgemaskinerne med at forstå dit indhold ved at uploade billedet med det navn, det er “født” med fra kamera, grafiker, stock-fototjeneste eller andet. Måske hedder filnavnet

 • img_1056.jpg
 • 2021-10-10.jpg
 • business-contract-on-the-table-2021-08-27-23-56-09-utc.jpg

– det dur ikke.

Søgeord i filnavnet

I stedet bør du bruge indlægget eller sidens søgeord – eller relaterede søgeord, hvis du allerede har lavet en medie-/billedfil med det primære søgeord. Her er et par eksempler fra min hjemmeside:

 • freelance-webdesigner-rikke-ekelund-logo.svg
 • hjemmesidedesign.jpg
 • wordpress-serviceaftale.jpg
 • hvad-koster-en-professionel-hjemmeside.jpg

Andre krav til filnavnet

 • Anvend bindestreg (-) i stedet for mellemrum eller understreg (_)
 • Undgå æ,ø og å
 • Brug i stedet ae, oe eller aa
 • Undgå specialtegn

Jeg bruger altid små bogstaver i filnavne – dette er religion for nogle, men ifølge ”internettet” er søgemaskinerne vist nok ligeglade.

Opfordring til at hente den ultimative hjemmesideguide. Tilmelding til nyhedsbrevet kræves.

Brug alt-tekst på billeder til SEO

Når du har uploadet en billedfil til dit website, skal du også udfylde alt-teksten. Dette er en måde at fortælle søgemaskinerne, hvad billedet forestiller – og hvilke søgeord, de skal findes på. Desuden bliver alt-teksten oplæst af skærmoplæsere, der anvendes af f.eks. blinde, svagtseende og ordblinde personer – derfor er det vigtigt, at teksten er beskrivende og ikke bare et søgeord eller en søgefrase. Sådan sætter man alt-tekst på et billede i WordPress -Navngivning af filnavn til SEO Igen: I feltet “Alternative text” beskrives billedets indhold – benyt muligheden for at flette dit søgeord ind her – men sørg først og fremmest for at beskrive billedet. Hvis du bruger Divi som page bilder, skal du være opmærksom på, at alt-teksten bliver trukket med over i advanced-fanen under ‘Atributter’, hvor du kan redigere i den. God fornøjelse med at søgemaskineoptimere dine billed- og mediefiler.

De allerbedste hilsner

Rikke Ekelund

Skribent

Artiklen her er skrevet af mig. Jeg hedder Rikke Ekelund, og det er primært mig, der skriver her på bloggen. Til dagligt arbejder jeg som freelance webdesigner med at bygge hjemmesider til mine kunder, som jeg også hjælper med drift og support.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også…

Effektiv håndtering af brugerroller og tilladelser i WordPress

Effektiv håndtering af brugerroller og tilladelser i WordPress

Når du driver en hjemmeside, er det afgørende at have styr på brugerroller og tilladelser, især for større virksomheder og dem, der opererer internationalt. Dette sikrer ikke kun din hjemmesides sikkerhed og integritet, men hjælper også med at definere hvert...