Sådan laver du et link til oprettelse af en Google-anmeldelse - hurtig guide

Sådan laver du et link til oprettelse af Google-anmeldelse

by | 19. juli 2019 | Online Markedsføring

Anmeldelser på Google (Google My Business) kommer sjældent af sig selv. Jeg har i lang tid været for genert til at spørge mine kunder om en af slagsen. Som freelance webdesigner  har jeg kun gjort en enkelt gang, hvor kunden gladeligt skrev en fantastisk anmeldelse på Google. Måske var den for god. For Google slettede den, og jeg fik aldrig en forklaring på, hvorfor de gjorde det. Jeg har besluttet, at den ene anmeldelse, jeg har tilbage nu, skal til at have selskab af flere. Derfor har jeg undersøgt, hvordan jeg opretter et link, som mine kunder kan klikke på for at komme direkte til ”skriv anmeldelse” inde på min Google My Business-konto.

Hvordan linker man direkte* til Google-anmeldelse?

  1. På Google.dk søger du på dit virksomhedsnavn. Når du bruger en computer, skal din Google My Business-konto helst dukke op i højre side af resultatbilledet.Sådan opretter man et link til skriv Google-anmeldelse - 1. søg efter din virksomhed på Google
  2. Klik på linket til Google-anmeldelserne (hvis der ingen anmeldelser er endnu, klikker du på ”Be the first to review”Sådan opretter man et link til skriv Google-anmeldelse - 2. Klik på Google-anmeldelser
  3. Marker og kopier hele URL’en i browserens adresselinje. Det er en meget lang URL, så forkort den evt. med en URL-forkorter som f.eks. bit.lySådan opretter man et link til skriv Google-anmeldelse - 3. Marker og kopier URL'en

Nu har du det link som du kan give dine kunder, når du beder dem om at skrive en anmeldelse. Du kan sende det i e-mails, lægge det på din hjemmeside eller i din autosignatur.

*Det eneste trælse ved det her er, at når man åbner linket fra en mobiltelefon – så åbner det kun Google My Business-kontoen og ikke anmeldelses-pop-up’en. Den udfordring kender jeg ikke en løsning på. Hvis du gør, må du meget gerne skrive om det i kommentaren.

Hvordan linker man til sine Google-anmeldelser?

Hvis du også gerne vil have et link til at vise dine eksisterende anmeldelser, skal du blot markere og kopiere URL’en fra punkt 2 ovenfor. Det er også meget langt og trænger derfor også til en tur i en URL-forkorter.

Sæt i gang

Rigtig god abejdslyst med at forbedre din hjemmesides sikkerhed. Du er velkommen til at skrive en kommentar, hvis du har spørgsmål til artiklen.

De allerbedste hilsner

PS: Nu vi er ved det – hvis du har lyst til at hjælpe mig ved at skrive en god anmeldelse på Google, kan du gøre det her.